Politica 5 Iulie 2012 11:03
PDL va ataca ordonanta de urgenta a Guvernului privind modificarea Legii Curtii Constitutionale la Sectia de Contencios a Curtii de Apel, a anuntat, joi, presedintele democrat-liberal Vasile Blaga.

"Am decis sa atacam la Curtea de Apel Bucuresti, in contencios, ordonanta de ieri (miercuri - n.r.) a Guvernului care restrange atributiile Curtii Constitutionale", a precizat Vasile Blaga, dupa sedinta grupurilor parlamentare PDL, citat de MEDIAFAX.

Guvernul a decis, miercuri, prin ordonanta de urgenta, ca judecatorii Curtii Constitutionale vor avea dreptul sa se pronunte doar asupra constitutionalitatii Regulamentelor Parlamentului, nu si asupra hotararilor plenului Camerei Deputatilor, plenului Senatului sau plenului celor doua Camere.

Cei sapte pasi ai USL pentru suspendarea lui Basescu

De asemenea, Blaga a anuntat ca a cerut o comisie de ancheta pentru motivele invocate de USL in cererea de suspendare, relateaza hotnews.ro.

"Vom fi neconditionat de partea presedinteului, care nu face atlceva decat sa apere Constitutia si statul de drept. Am convocat colegiul director pentru luni. Am decis sa atacam la Curtea de apel Bucuresti Ordonanta de urgenta prin care au fost restranse atrbutiile Curtii Constitutionale", a declarat liderul PDL.

Cum poate fi demis presedintele Traian Basescu?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.