Politica 3 Iulie 2012 14:46
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Mark Gitenstein, se declara ingrijorat despre "orice tentativa de amenintare a independentei institutiilor democrate din Romania".

Manipularea sau amenintarile la adresa institutiilor voastre, in special la adresa Instantelor, nu este ingrijoratoare doar pentru guvernul SUA, dar si pentru modul in care Romania va fi perceputa de pietele financiare”, afirma Gitenstein.

El a amintit ca din nefericire si Statele Unite au trait o experienta similara, cand presedintele Roosevelt a incercat sa schimbe componenta Curtii Supreme, in momentul in care nu a mai fost incantat de unele decizii ale institutiei, scrie Wall-Street.ro. "Astfel de actiuni sunt universal condamnabile".

"A fost o zi neagra intr-un mandat altfel bun si va fi o zi neagra in istoria Romaniei daca se va intampla acelasi lucru", a avertizat ambasadorul SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.