Senatorii au decis in cadrul sesiunii extraordinare revocarea lui Vasile Blaga de la sefia Senatului.

Propunerea a fost adoptata cu voturi 70 “pentru”, 1 abtinere si niciun vot impotriva.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a fost ales cu 73 de voturi "pentru" si un vot nul.

"Nu s-a incalcat nimic din Constutitie in regulamente, democrat-liberali incearca cu tot felul de tertipuri si declaratii aberante de tipul “lovituri de stat” care nu fac bine imaginii Romaniei ca sa nu ia act de schimbarea imaginii politice Romaniei", a declarat Crin Antonescu dupa aflarea votului din plenul Senatului.

Seful liberalilor a fost singura propunere pentru conducerea Senatului. UNPR, UDMR si PDL nu au facut propuneri pentru sefia Senatului.

Sper ca Crin Antonescu nu imi va fi coleg de Camera prea mult timp, in conditiile in care inlocuirea nu s-a facut intr-un mod legal, incalcandu-se toate procedurile. Colegii nostri de la Senat vor contesta aceasta hotarare si speram sa existe o hotarare a Curtii Constitutionale cat mai repede si ca lucrurile sa revina in limitele constitutionale”, a declarat Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor.

Senatorii PSD si PNL au solicitat in aceasta dimineata o sesiune extraordinara pentru revocarea sefului Senatului, desi Vasile Blaga a afirmat ulterior ca nu va convoca o astfel de sedinta.

Citeste si Cei sapte pasi ai USL pentru suspendarea lui Basescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.