Politica 3 Iulie 2012 09:50
Parlamentarii PSD si PNL au discutat, luni, doua variante pentru rezolvarea conflictului dintre Parlament si Curtea Constitutionala.

Conflictul a aparut dupa ce judecatorii CC au stabilit ca seful statului este cel care reprezinta Romania la Consiliul European si-si poate delega atributiile catre premier, scrie MEDIAFAX.

O varianta luata in calcul de USL este actiunea in instanta impotriva judecatorilor Curtii Constitutionale, pentru abuz in serviciu. Parlamentarii majoritatii considera ca judecatorii Curtii Constitutionale au introdus in decizia privind reprezentarea la Consiliul European concepte si institutii care nu exista in legea fundamentala.

Cei sapte pasi ai USL pentru suspendarea lui Basescu

De exemplu, judecatorii Curtii Constitutionale au incalcat Constitutia introducand conceptul de delegare, care nu exista in legea fundamentala.

Parlamentarii USL se gandesc, pe de alta parte, la varianta retragerii mandatelor judecatorilor Curtii numiti de catre legislativ, motivatia fiind tot incalcarea legii fundamentale.

Astfel, Parlamentul va putea numi alti judecatori in locul acestora, modificand astfel raportul de reprezentare in cadrul Curtii Constitutionale.

Citeste si: [VIDEO] Curtea Constitutionala critica presiunile Guvernului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.