Anual, Guvernul emite 3.000 acte, Parlamentul doar 400.

Trecerea Monitorului Oficial din subordinea Camerei Deputatilor in cea a SGG a fost decisa prin ordonanta de urgenta aprobata miercuri de Guvern. Actul normativ a intrat in vigoare sambata, odata cu publicarea in Monitor.

Procedura este justificata de Guvern prin faptul ca, in ultimii doi ani, au fost publicate anual in Monitorul Oficial aproximativ 3.000 de acte emise de Executiv si doar crca 400 de acte ale Parlamentului, astfel ca se impune "o responsabilizare" a Guvernului in organizarea si functionarea regiei
, scrie MEDIAFAX.

In opinia Guvernului, neadoptarea acestei decizii ar conduce la "disfunctionalitati majore" in activitatea de editare a publicatiei oficiale a statului, "cu consecinte deosebit de negative" asupra intregii societati.

Ordonanta prevede ca autoritatile emitente au obligatia de a comunica neintarziat SGG date, informatii si precizari solicitate de aceasta institutie publica sau de regie necesare indeplinirii cerintelor de publicare. Cheltuielile de publicare se suporta de emitenti.

Monitorul Oficial partea I se editeaza, in traducere, si in limba maghiara. In maximum o saptamana va fi aprobata, prin hotarare de guvern, reorganizarea Monitorului Oficial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.