Membri ai Consiliului Superior al Magistraturii au sustinut ca reactiile avocatilor lui Adrian Nastase prejudiciaza autoritatea judecatoreasca, precizand ca CSM trebuie sa dea un semnal clar din aceasta perspectiva.

In cadrul sedintei de marti, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a pus in discutie si reactiile avocatilor lui Adrian Nastase fata de magistrati, dupa decizia instantei supreme de condamnare a fostului premier la doi ani de inchisoare cu executare.

Atat fostul presedinte al CSM Horatius Dumbrava, cat si judecatorul Cristian Danilet au spus ca avocatii lui Adrian Nastase au avut un comportament nepotrivit fata de justitie.

Totodata, Horatius Dumbrava a cerut sanctionarea Avocatului Poporului, pentru ca s-a antepronuntat in dosarul lui Adrian Nastase. El a cerut suplimentarea ordinii de zi a sedintei CSM, pentru a fi luata in discutie aceasta situatie si pentru eventuale masuri, potrivit MEDIAFAX.

Kovesi: Nastase va fi audiat cand acest lucru va fi posibil din punct de vedere medical

Prcurorul general, Codruta Kovesi, a spus ca in ultimele zile au fost mai multe atacuri la adresa procurorilor, iar initiativa de a lua apararea acestora este binevenita.

Procurorul general, Codruta Kovesi, a sustinut ca CSM trebuie sa dea un semnal clar din aceasta perspectiva. "Ne-am saturat sa fim acuzati ca facem dosare politice", a spus Kovesi.

Procurorul general a mai spus ca vor fi facute verificari privind modul in care politistii judiciari au pus in aplicare decizia de condamnare a lui Adrian Nastase, iar daca va constata ca nu au fost respectate toate procedurile, va retrage avizele politistilor.

Citeste si
Medicul Bradisteanu, urmarit penal de DNA in cazul Nastase


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.