Judecatorii ICCJ au hotarat ca fostul premier sa fie citat la domiciliu pentru termenul din 3 septembrie in dosarul "Matusa Tamara”.

Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a reluat, luni, dezbaterile in cazul recursurilor facute de procurorii anticoruptie si de Adrian Nastase, Ioan Melinescu si Ristea Priboi in dosarul de coruptie cunoscut sub numele de "Matusa Tamara".

De ce a fost achitat Adrian Nastase in dosarul “Matusa Tamara”?

Avocatul lui Adrian Nastase, Viorel Ros, le-a spus judecatorilor ca are intocmite motivele de recurs, dar ca acestea nu au fost semnate de catre clientul sau, din cauza evenimentelor dramatice ce au avut loc in ultima vreme. El a solicitat acordarea unui nou termen de judecata, pentru ca Adrian Nastase sa poata semna recursul.

Avocatul a precizat ca se impune amanarea judecarii recursurilor si pentru ca, potrivit normelor procedurale in vigoare, audierea inculpatilor trebuie sa fie facuta concomitent, scrie MEDIAFAX.

Cei cinci judecatori din complet au admis solicitarile avocatilor lui Nastase si a celorlalti inculpati, constatand astfel imposibilitatea obiectiva de prezentare. Instanta a acordat un nou termen de judecata pentru 3 septembrie.

In finalul sedintei, judecatorii au aratat ca pentru termenul din 3 septembrie il vor cita pe Adrian Nastase la domiciliul sau din strada Zambaccian, pentru ca, pana luni, la dosarul cauzei nu erau depuse documentele care sa ateste punerea in executarea a mandatului de incarcerare emis de Tribunalul Bucuresti pe numele lui Adrian Nastase in dosarul "Trofeul calitatii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.