Premierul Victor Ponta, aflat in Austria, a avut o discutie amicala cu directorul Institutului Cultural Roman din Viena, Carmen Bendowski, pe care a intrebat-o de ce protesteaza seful ICR si a spus, zambind, ca el nu vrea sa il schimbe pe Patapievici.

El a participat la Forumul economic Romania-Austria, unde s-a aflat si directorul Institutului Cultural Roman din Viena, Carmen Bendowski.

Dupa forum, cei doi au avut o discutie amicala, in care premierul a intrebat de ce este nemultumit presedintele Institutului Cultural Roman (ICR), Horia Roman Patapievici. "De ce protesteaza domnul Patapievici, ca nu vreau sa-l schimb?", a intrebat Ponta, zambind.

Directorul Institutului Cultural Roman din Viena a raspuns de asemenea zambind: "Nu stiu, ma vedeti pe mine cu papion ?". Premierul a continuat dialogul spunand ca nici el nu poarta papion, dar nici nu intelege de ce protesteaza Patapievici, deoarece acesta "ramane", informeaza MEDIAFAX.

Guvernul a decis, miercuri, prin ordonanta de urgenta, ca Institutul Cultural Roman va trece de sub autoritatea presedintelui in subordinea Senatului, decizia fiind justificata de premierul Victor Ponta prin faptul ca institutia era "mult prea politizata".

Ordonanta stabileste ca, in termen de maximum 15 zile, plenul Senatului va numi atat conducerea operativa a Institutului, cat si membrii Consiliului de conducere.

Citeste si
Situatia ICR: Reactiile societatii civile, oamenilor de business si colaboratori


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.