Consiliul National al PSD va avea loc in a doua jumatate a lunii ianuarie, dupa declaratiile facute joi de secretarul general al formatiunii, Miron Mitrea. El a sustinut ca in cadrul discutiilor din partid s-a convenit ca inceputul sesiunii parlamentare viitoare este un moment mai potrivit pentru organizarea Consiliului.

O astfel de discutie a avut loc la ultima sedinta a conducerii partidului, desi initial reuniunea social-democratilor se prefigura pentru luna decembrie. Ideea organizarii la sfarsitul acestui an a fost lansata, in urma cu cateva saptamani, chiar de liderul Partidului Social Democrat, Mircea Geoana, care a apreciat atunci ca la Consiliul National va fi nevoie sa se spuna ca "sunt situatii in care imaginea partidului sufera". "Vrem ca acest Consiliu National sa fie unul in care sa limpezim lucrurile in partid", a mai afirmat Geoana la acea vreme.

De asemenea, la acest Consiliu National s-ar putea aduce in discutie tema alegerilor anticipate care ar putea fi declansate anul viitor, la care s-au referit in ultima perioada mai multi lideri pesedisti. Un alt posibil subiect era infiintarea functiei de presedinte fondator care sa fie ocupata de Ion Iliescu, insa acesta a refuzat deja propunerea.

Mai trebuie spus ca, pana in decembrie, intre conducerea centrala a PSD si liderii de organizatii va mai fi organizata insa o intrevedere.

Ultima intrunire a Consiliului National al PSD a avut loc in luna mai, dar potrivit statutului partidului acesta se poate intruni semestrial sau de ori cate ori este nevoie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.