Nicusor Dan a anuntat ca va contesta la Curtea Constitutionala prevederea legala privind pragul de 5% din voturi pe care un candidat independent il poate trece pentru a deveni consilier general la Primaria Capitalei.

Candidatul independent a obtinut circa 9% in cursa pentru sefia Primariei Capitalei si doar 4,7% din voturi pentru postul de consilier in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Vom face o contestatie care va fi judecata de Curtea Constitutionala in cateva luni. Sansele de a fi admisa sunt mari”, a declarat Nicusor Dan, potrivit HotNews.ro.

Nicusor Dan recunoaste ca lupta pentru CGMB nu a fost o miza in adevaratul sens al cuvantului, lupta adevarata fiind pentru primarie. "Special am facut campania electorala, ca sa ne promovam pentru Primaria Generala, asta a fost strategia. CGMB este doar un instrument tehnic, nu facem capat de tara din asta", a completat Dan.

Intrebat de gandul.info daca va candida la alegerile parlamentare din toamna, Nicusor Dan a raspuns categoric. "In niciun caz. Categoric nu, pentru ca am propus oamenilor un program pentru Bucuresti si pe asta vreau sa continui. Ar fi penibil sa renunt si sa o iau in directia asta", a incheiat independentul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.