Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu 65 de voturi "pentru", un vot "impotriva" si doua abtineri, proiectul de lege prin care Guvernul este abilitat sa emita ordonante in perioada vacantei parlamentare, in domenii care nu privesc legile organice.

De asemenea, senatorii au adoptat cu 74 de voturi "pentru", unul "impotriva" si doua abtineri, raportul Comisiei juridice din Senat la acest proiect.

Proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonante cuprinde 11 domenii care vor face obiectul atributiilor de legiferare ale Executivului pe perioada vacantei parlamentare. Este vorba despre finante publice si economie, agricultura si dezvoltare rurala, transporturi si infrastructura, dezvoltare regionala si turism, mediu, administratie si interne, cultura, achizitii publice, fonduri externe nerambursabile, contraventii si prorogarea sau modificarea unor termene, informeaza MEDIAFAX.

Forul decizional la proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonante este Camera Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.