Ludovic Orban si Puiu Hasotti vorbesc sau nu in numele PNL - asta vor sa stie pana luni democratii. Vicepresedintele PD Ioan Oltean a cerut ieri liberalilor ca pana la inceputul saptamanii viitoare sa exprime o pozitie publica referitoare la ultimele declaratii ale celor doi lideri.

"Pana zilele trecute, la toate intrunirile pe care le-am avut ni s-a spus ca Ludovic Orban vorbeste in nume propriu si nu exprima o pozitie oficiala a partidului. Saptamana aceasta, am aflat insa, din presa, ca Ludovic Orban vorbeste in numele partidului. Solicitam PNL ca pana luni sa exprime o pozitie publica fata de aceasta situatie, intrucat atunci avem Consiliu de Coordonare", a afirmat, ieri, liderul PD. Mai mult, el i-a cerut lui Calin Popescu Tariceanu sa impiedice iesirile publice ale liderilor nemultumiti, inainte ca problemele sa fie discutate in Alianta.

"Daca au nemultumiri, nu au decat sa le exprime in interiorul Aliantei, si nu in mass-media. Pana acum, ni s-a spus ca unii membri ai PNL sunt mai nabadaiosi si sa-i lasam sa vorbeasca fiindca nu au mare trecere, dar aceste iesiri trebuie stopate, fiindca ele induc opiniei publice existenta unei stari conflictuale la nivelul Aliantei, ori acest lucru este fals", a aratat Oltean.

Cat priveste criticile facute de PNL la adresa presedintelui Traian Basescu, liderul PD a aratat ca seful statului nu poate ramane indiferent la lipsa de performanta a Aliantei. "Traian Basescu nu poate fi un neprieten al PNL, asa cum a spus Puiu Hasotti, intrucat s-a angajat in fata natiunii cu un program care, din multe puncte de vedere, coincide cu programul de guvernare al Aliantei si atunci nu poate ramane simplu spectator la unele nerealizari sau lipsa de performanta a Aliantei. Atunci, sigur, mai ia atitudine, dar este exclusa o neprietenie a presedintelui fata de PNL sau fata de PD", a mai spus Oltean.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.