Fostul presedinte Ion Iliescu nu facuse ieri cerere in scris pentru atribuirea in folosinta a conacului de la Scrovistea. Isi lasase loc de retractare. Ba, mai mult, in buna sa traditie a si retractat solicitarea catre Traian Basescu, trimitand-o pe Corina Cretu sa anunte ca fostul presedinte n-a cerut domeniul regal Savarsin ca resedinta permanenta, ci numai... drept de "folosire ocazionala". Care in lege nu exista. "Pana in prezent, la Secretariatul General al Guvernului nu a fost inregistrata o cerere din partea domnului Ion Iliescu, fost presedinte al Romaniei, privind atribuirea in folosinta gratuita a unei locuinte de protocol, cu destinatia de resedinta", a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu.

Nici la Regia Protocolului de Stat inca nu exista o cerere din partea fostului sef al statului. Insa acordul asupra folosirii resedintei de la Snagov a fost dat deja de catre Traian Basescu, actualul presedinte fiind cel care i-a spus lui Ion Iliescu atunci cand acesta si-a formulat solicitarea: "N-am nimic impotriva!". Fapt confirmat ieri de purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Adriana Saftoiu. "Presedintele nu are nimic impotriva", a spus Saftoiu. Legea fostilor sefi de stat prevede dreptul de folosire gratuita a unei vile de protocol, precum si asigurarea pazei si protectiei. Plata utilitatilor - telefon, gaze, apa - revine locatarului.

De resedinta eleganta, fost domeniu regal, de la Scrovistea il leaga multe amintiri pe Ion Iliescu. Sfaturi de taina cu fruntasii PSD, relaxare in vacante cu Nina sau onomasticile cu staif sunt cateva momente petrecute de Ion Iliescu in conacul de la Scrovistea. De altfel, tot in aceasta locatie inconjurata de 2.000 hectare de padure s-a retras la sfarsitul mandatelor sale Ion Iliescu pentru a petrece sarbatorile de sfarsit de an. Problema e ca nu se stie unde au disparut muflonii de la Scrovistea. Surse din RA-APPS ne-au declarat ca locuinta de circa 250 mp este mobilata clasic, la dispozitia demnitarului fiind o sufragerie, o bucatarie si trei dormitoare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.