Premierul Victor Ponta a declarat ca actuala guvernare descopera in fiecare saptamana "bombe" si incearca sa repare pe cat posibil "fiecare gaura neagra".

"Noi in fiecare saptamana mai descoperim cate o bomba lasata de vechile guvernari, cum este bomba cu CSM. Dar este bomba de 120 de milioane de euro de la TVR, am descoperit bomba atomica cu taxa de clawback si ramanem fara medicamente, am reparat bomba cu contributia de 5,5% pentru pensionari. Asta este ceea ce am gasit, nu ca ma asteptam sa gasim un buget infloritor. Am constatat si ca Romania din trimestrul IV 2011 si trimestrul I 2012 este in recesiune, asa de buna a fost guvernarea PDL. Luam fiecare gaura neagra si incercam sa o reparam pe cat posibil", a declarat, intr-o conferinta de presa, la Cluj-Napoca, premierul Victor Ponta, potrivit MEDIAFAX.

In ceea ce priveste solicitarile formulate de CSM privind aplicarea noului Cod de procedura civila de la 1 septembrie, Ponta l-a acuzat pe fostul premier Emil Boc ca nu a lasat bani in buget.

"Cu membrii CSM si cu expertii CE care monitorizeaza Romania pe baza Mecanismului de Cooperare si Verificare il vom intreba pe fostul premier Emil Boc, care a prezentat bugetul in decembrie 2011, de ce nu a pus bani in buget. Totul a fost o minciuna cu PDL care vrea sa indeplinim conditiile. Nu este niciun ban pus in buget. In fiecare saptamana Titus Corlatean a prezentat solicitarile Ministerului Justitiei pentru finantare pentru implementarea noilor coduri. Nu cred ca cineva poate sa se angajeze ca vor fi toti banii care trebuiau pusi de doi ani in buget, dar pot sa ma angajez ca tot ce tine de partea bugetara vom asigura pentru ca indeplinirea criteriilor pentru MCV este importanta. Pentru fostul guvern nu a fost importanta pentru ca altfel ar fi pus bani in buget", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.