Vasile Blaga, seful de campanie al PDL, il acuza pe premierul Victor Ponta ca doreste alegeri parlamentare anticipate pentru a amana dezbaterea bugetului pe 2013 si a ascunde situatia economica proasta creata de USL.

"Am constatat cu profunda nemultumire ca Guvernul Ponta doreste alegeri in octombrie. Motivul este evident: Guvernul Ponta se teme de propriile fapte. Consider ca manevra pe care o incearca Victor Ponta urmareste sa aduca alegerile parlamentare mai aproape si sa impinga dezbaterea bugetului pentru 2013 dupa alegerile parlamentare din toamna", precizeaza Vasile Blaga, potrivit unui comunicat de presa al PDL remis MEDIAFAX.

Potrivit lui Blaga, Victor Ponta doreste, de fapt, sa evite dezbaterea bugetului inainte de alegeri pentru ca in bugetul pe 2013 se afla adevarul despre situatia economica proasta creata de USL si despre costurile masurilor anuntate de USL pentru anul urmator.

Liderul PDL il avertizeaza pe premier ca "bugetul de stat nu este o jucarie in mana unui prim-ministru care isi face calcule electorale".

"Bugetul de stat este un test pentru competenta unui Guvern si o proba de curaj pentru un prim-ministru care isi asuma propriile decizii. Un prim-ministru care incearca sa ascunda bugetul, impiedicandu-i pe romani sa-l cunoasca la timp, poate fi un scamator trecator, dar nu un barbat de stat", mai arata Blaga in comunicatul de presa.

Blaga mai arata ca este "absurd" ca un Guvern care anunta incontinuu masuri economice pentru 2013 sa nu se grabeasca sa alcatuiasca tocmai bugetul pe 2013.

Citeste si Devansarea alegerilor, greu de realizat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.