Europarlamentarul Theodor Stolojan a atras atentia, vineri, la Targoviste, ca sistemul de pensii nu mai este sustenabil si ca trebuie trecut la sistemul in care fiecare individ isi constituie propriul fond de pensii in timpul vietii active.

''Sistemul de pensii, orice i-ati face, nu mai este sustenabil. (...) Problema e pe fond. In conditiile in care ai atatia romani care lucreaza in strainatate, in conditiile in care in urmatorii 20-25 de ani Romania are de recuperat din diferentele fata de tarile dezvoltate, trebuie trecut de la sistemul actual, in care cei care lucreaza platesc contributii pentru cei care se afla la pensie, la sistemul in care fiecare individ isi constituie propriul fond de pensii in timpul vietii active'', a declarat Stolojan, citat de adevarul.ro.

Campeanu: Sistemul public de pensii trebuie transformat

In plus, acesta a mai spus ca masura trebuie luata cat mai repede.

''Cu cat vom intarzia o asemenea decizie, cu atat va fi mai greu. Ganditi-va ca astazi sunt 3,5 milioane de pensionari care au pensie sub 1.000 de lei. Nimeni nu poate face absolut nimic substantial pentru acestia, de aceea sistemul trebuie schimbat".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.