Iliescu a aratat ca el nu a fost de acord cu principiul cotei unice, mentionand ca nicaieri in lume, in tarile dezvoltate, nu exista acest sistem de impozitare linear.

El a invocat afirmatiile unui cunoscut economist american care spunea ca este antidemocratic principiul linear si ca este democratic principiul progresiv al impozitarii.

Taxa de solidaritate devine "marul discordiei" in USL

"Cei care castiga mai mult trebuie sa sustina mai mult cheltuielile la buget, pentru ca ei sunt si beneficiari mai mari ai serviciilor publice. Merge pe sosea cel ce are masina, nu cel care merge cu metroul si foloseste si alte servicii publice - apa, energie si asa mai departe - in mai mare masura decat amaratul acela care calculeaza sa nu aiba mai mult de un bec", a mentionat social-democratul.

Ion Iliescu a sustinut ca renuntarea la cota progresiva si introducerea cotei unice au creat greutati bugetului sa mai obtina fondurile necesare.

"De ce aceasta protectie a celor care castiga, chiar daca castiga pe merit, castiga mai mult? De ce sa nu contribuie mai mult la sustinerea serviciilor publice? Nu-i inteleg, pur si simplu", a mai afirmat Ion Iliescu, potrivit MEDIAFAX.

Pe de alta parte, el a remarcat ca liberalii se opun acestei idei. "Ce are cu conceptiile liberale aceasta aliniere a taxei unice, a impozitarii procentuale unice? Nu are nimic cu liberalismul treaba aceasta si cu functionarea democratica a statului", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.