Proiectul initiat in aprilie 2012 de Victor Ponta si Crin Antonescu pentru introducerea uninominalului se afla inca pe ordinea de zi a plenului Camerei.

Forma in care proiectul a fost depus de liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu, in aprilie 2012, este identica cu cea depusa de parlamentarii PDL, cu un an si jumatate inainte.

Proiectul initiat de liderii USL a fost adoptat rapid de Senat, in forma initiala, iar ulterior a fost modificat la Camera Deputatilor, in sensul eliminarii pragului electoral pentru formatiunile politice care intra in Parlament si adoptarii unor amendamente vizand minoritatile.

Celalalt proiect, initiat in septembrie 2010, a trecut tacit de Senat si se afla pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor, scrie MEDIAFAX.

PDL a depus, joi, o sesizare la Curtea Constitutionala in legatura cu proiectul USL privind uninominalul si care a fost adoptat saptamana trecuta de Camera.

Cu toate acestea, unii democrat-liberali care sunt initiatori ai proiectului depus in 2010 il sustin in continuare.

Fostul ministru de Finante, deputatul Gheorghe Ialomitianu, initiator al proiectului, a declarat ca sustine in continuare acest sistem de vot si va fi prezent la momentul votului pentru a vota "pentru".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.