Premierul Victor Ponta a cerut reprezentantilor Ministerului Justitiei sa dispuna masuri serioase pentru aplicarea Strategiei Nationale Anticoruptie 2012-2015.

"Suntem foarte buni la strategii si foarte slabi la implementare. Este foarte important ca raportul din luna iulie al Comisiei Europene sa fie pozitiv. Este simplu sa stai la Bruxelles pe 7.000 euro lunar si sa critici Guvernul, ministrii, pe principiul «distrugem pe toata lumea ca sa aratam ca nu sunt buni»", a spus Ponta.

Premierul participa, joi, la prima reuniune a Platformei de cooperare a administratiei publice centrale, care are loc la sediul Ministerului Justitiei.

Pe agenda reuniunii se regasesc teme precum stadiul implementarii strategiei la nivelul fiecarei institutii, dificultatile intampinate in acest proces, stadiul elaborarii planurilor sectoriale, precum si metodologia de monitorizare a strategiei.

Ponta: Am puterea sa iau masuri impotriva coruptiei

Pana la sfarsitul acestui semestru, toate institutiile publice trebuie sa elaboreze propriile planuri sectoriale anticoruptie. De asemenea, acestea trebuie sa comunice Ministerului Justitiei situatia privind implementarea masurilor preventive si a indicatorilor de evaluare prevazuti in Strategia Nationala Anticoruptie 2012-2015, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.