Politica 31 Mai 2012 10:52
Fostul premier Adrian Nastase s-a aparat "ironizand, indignandu-se, apoi avand o atitudine umila", in procesul "emblematic" de la instanta suprema, "urmarit indeaproape de Uniunea Europeana".

"Acuzatiile formulate la adresa mea sunt in intregime politice", a declarat Nastase, asistat de patru dintre cei cinci avocati ai sai.

S-au reluat audierile lui Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii"

"Directia nationala anticoruptie, laudata de Comisia Europeana pentru initierea unor anchete impotriva oficialilor de rang inalt intr-o tara unde acestia au beneficiat mult timp de imunitate, respinge acuzatiile".

"In depozitia care a durat circa o ora, Nastase a declarat ca acuzatiile procurorilor si concluziile judecatorilor din prima instanta nu reflecta nici marturiile, nici faptele"
, adauga AFP, subliniind ca fostul premier a recurs la epitete precum "jenant", "ridicol", "absurd", "aberant" pentru a denunta actiunile procurorilor, scrie MEDIAFAX.

AFP reaminteste ca Romania face obiectul, din 2007, al unei monitorizari inedite din partea Comisiei Europene, pentru reformarea sistemului judiciar si accelerarea proceselor de coruptie la nivel inalt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.