Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea FACIAS de schimbare a sanctiunii cu amenda administrativa pentru afirmatiile sefului statului referitoare la "urmasii cu dizabilitati" ai unui monarh.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au respins ca neintemeiata contestatia Fundatiei pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) in cazul avertismentului Consiliului National de Combatere a Discriminarii dat presedintelui Traian Basescu

Decizia poate fi contestata cu recurs la instanta suprema in termen de 15 zile de la comunicare.

In 17 octombrie 2011, presedintele Traian Basescu a fost sanctionat cu avertisment de CNCD in cazul declaratiilor facute intr-o emisiune televizata referitoare la "urmasii cu dizabilitati" ai unui monarh. Basescu afirma atunci, referindu-se la monarhie, ca "80% din romani sunt convins ca vor sa isi aleaga seful de stat".

"Bun, rau, dar stiu ca il schimba. Ce te faci cu unul care e pe viata si mai lasa si mostenitori? Daca iese vreunul cu dizabilitati, ce te faci? Ramai cu el sef de stat?"
, a spus atunci seful statului, potrivit MEDIAFAX.

Membrii CNCD au calificat declaratia ca fiind fapta de discriminare. Reclamatia a fost facuta de senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu si de reprezentantii FACIAS.

Decizia CNCD a fost contestata de FACIAS la Curtea de Apel Bucuresti in decembrie 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.