"Consider anormal ca presedintele tarii sa participe la intalniri politice, stiu ca merge la grupul PPE", a declarat premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta considera ca este anormal ca presedintele Traian Basescu sa participe la intalniri politice cu grupul Partidului Popular European (PPE), aratand ca seful statului trebuie sa apartina doar Romaniei si nu vreunei familii politice.

"Eu stiu si cred ca presedintele Romaniei nu mai apartine niciunei familii politice, ci doar Romaniei, dar asta este decizia domniei sale pe care o consider criticabila", a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.

Ponta a precizat ca el si presedintele Traian Basescu au pozitii divergente in ceea ce priveste reprezentantul Romaniei la Consiliul European si a explicat ca la Consiliul European se discuta teme care tin de activitatea Executivului si a subliniat ca opinia sa este ca Romania trebuie reprezentata de primul-ministru.

Prin uramre, premierul va cere oficial Parlamentului sa decida cine va merge la Consiliul European de la Bruxelles din 28 iunie. Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, scrisoarea prin care premierul Victor Ponta solicita sa se adreseze Camerelor reunite solicitarea venind in contextul disputei dintre premier si seful statului pe problema reprezentarii Romaniei la CE, relateaza romanialibera.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.