Politica 15 Mai 2012 12:42
Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, afirma ca Guvernul Victor Ponta "a inceput cu dreptul", pentru ca a asigurat ca politicile economice ale Romaniei vor continua in cadrul Acordului cu FMI, BM si CE.

Oficialul britanic apreciaza, intr-un comentariu intitulat "Noul guvern al Romaniei in prima saptamana", postat pe blogul sau, ca "Acordul cu FMI indica ceea ce Romania are de facut, atat in privinta consolidarii fiscale si reformelor structurale, dar si pentru crearea unei cai spre cresterea economica sustenabila".

"Intr-o perioada de incertitudine in economia Europei, asigurarea ca Romania ramane in Acordul cu FMI este importanta pentru investitori si partenerii internationali ai tarii. Asa cum a punctat Jeffrey Franks de la FMI in concluziile misiunii sale prezentate saptamana trecuta, prioritatile acum sunt continuarea reformelor in zona companiilor de stat si obtinerea unor noi progrese in reducerea arieratelor guvernamentale", apreciaza ambasadorul Harris, potrivit MEDIAFAX.

El adauga ca o alta evolutie pozitiva petrecuta saptamana trecuta este "adoptarea unanima de catre Parlamentul Romaniei a legii care implementeaza noul Cod de Procedura Civila".

Diplomatul aminteste ca in ultimele luni s-au facut unele progrese in domeniul judiciar din Romania, mai ales prin adoptarea legislatiei privind confiscarea extinsa a averilor si in procesele unor cazuri de coruptie la nivel inalt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.