Ministrul demis al Justitiei, Catalin Predoiu, a aratat, joi, ca premisele Raportului pe justitie sunt foarte bune, dar ca trebuie continuate proiectele, aceasta fiind cheia rapoartelor favorabile in domeniu, si i-a urat succes noului ministru desemnat de premierul Victor Ponta.

"Intr-adevar, premisele raportului sunt foarte bune, dar trebuie continuat. Cuvintele cheie sunt ireversibilitatea proiectelor in domeniul justitiei, fie ca vorbim de eficienta sistemului judiciar, de punerea in aplicare a noului Cod de procedura civila, fie ca vorbim de institutiile si politicile anticoruptie. In masura in care acestea vor continuna, cu certitudine ca raportul va fi foarte bun", a spus Catalin Predoiu, citat de MEDIAFAX.

Intrebat daca ar trebui ridicat Mecanismul de Cooperare si Verificare in vara anului 2012, Predoiu a raspuns ca este foarte greu de spus daca evaluarea a cinci ani de "mecanism" va demonstra indeplinirea completa a obiectivelor. "Sunt de parere ca un mecanism similar, poate simplificat, ar trebui aplicat in toate statele membre ale Uniunii Europene", a precizat Catalin Predoiu.

Catalin Predoiu a mai aratat ca, in opinia sa, cadrul legislativ al institutiilor anticoruptie nu trebuie modificat, acesta fiind unul dintre obiectivele MCV. "In mandatul meu am incercat sa prezerv acest cadru legislativ si sa dau stabilitate institutiilor anticoruptie, si de aceea poate ca si de la an la an rapoartele de tara au fost mai bune", a conchis Predoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.