Politica 3 Mai 2012 11:26
Premierul demis Mihai Razvan Ungureanu a anuntat, miercuri, ca pregatise pentru perioada imediata un calendar de vizite externe, pe care viitorul prim-ministru poate decide daca le va onora sau nu, aratand insa ca aceste actiuni sunt extrem de importante pentru politica externa a tarii.

El a amintit ca a efectuat o vizita la Bruxelles, pentru discutii cu oficialii UE, si a anuntat ca pregatise deja, pentru saptamana viitoare, o noua deplasare la Bruxelles, pentru intrevederi cu presedintele Parlamentului European, sefii grupurilor politice si secretarul general al NATO. Ungureanu a aratat ca mentinerea acestei vizite de catre viitorul premier "va face bine tarii".

"Vizita mea la Bruxelles a facut parte din normalitatea actiunilor externe si sunt convins ca un viitor prim-ministru are in vedere o vizita cat mai urgenta acolo", a spus Ungureanu, citat de MEDIAFAX.

Premierul demis a anuntat totodata ca perfectase pentru urmatoarele doua luni mai multe deplasari externe, in Republica Moldova, Ucraina, Turcia, Estonia, Austria si Finlanda, si lansase deja o invitatie catre prim-ministrii statelor net beneficiare de fonduri europene pentru o reuniune la Bucuresti, la 1 iunie, in care sa fie stabilita o pozitie comuna la Consiliul European de vara si in perspectiva negocierilor pentru pachetul financiar 2014-2020.

Ungureanu a sustinut in acelasi timp ca situatia Mecanismului de Cooperare si Verificare pe justitie este buna in prezent, dar ca cea mai mica greseala si cel mai mic atac asupra institutiilor fundamentale din interiorul sistemului legislativ poate crea noi probleme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.