Nicusor Dan si-a depus, luni, candidatura, ca independent, pentru functia de primar general al Capitalei, el declarand ca, in eventualitatea castigarii mandatului, va investi in universitati si in firme de IT si de industrii creative.

"Trebuie sa investim in oameni, nu in betoane", a spus candidatul, explicand ca demersul sau nu este un pariu personal, "ci este campania unui grup de oameni care s-a saturat de ce se intampla in Romania si in Bucuresti".

"Vrem un oras in care sa-ti faca placere sa traiesti, in care sa-ti faca placere sa te plimbi pe strada, un oras in care autobuzul sa vina la cat scrie pe panou - si sa scrie ceva pe panou -, un oras in care sa ai unde sa iti duci copilul cand iese de la scoala, un oras in care sa nu trebuiasca sa vii in centru ca sa vezi un film, un oras in care sa poti bea apa de la robinet, un oras in esenta in care sa-ti faca placere sa traiesti", a explicat Nicusor Dan, citat de MEDIAFAX.

Cum ajungi primarul Capitalei: Incepi cu un concert gratuit

Intrebat despre relatia sa cu contracandidatul Silviu Prigoana, independentul a raspuns ca nu exista nicio relatie, Prigoana fiind un candidat din partea unui partid care tocmai a fost la putere.

"Este din aceeasi gasca care ne-a furat in ultimii ani. M-am intalnit o singura data cu domnia lui, am avut o discutie civilizata. Prietenia este o chestiune mai serioasa", a comentat candidatul pentru Primaria Capitalei.

Intrebat prin ce se deosebeste de ceilalti candidati, independentul a raspuns ca este un om care nu vine din sistem, "din ceea ce ne-am obisnuit noi sa fie sistemul, adica retele de influenta care discuta in spatele usilor si din care nu razbate nimic transparent pentru cetateni". "Si poate si mai important decat asta, sunt un om care stie ce inseamna un oras european in secolul XXI. Un oras european in secolul XXI nu inseamna ca primarul e, asa, un fel de domn fanariot care se ocupa si de gropi si mai repara un stalp si se mai duce la deszapezire", a spus el, subliniind ca primarul trebuie sa fie un vizionar care sa atraga investitori pentru oras.

Citeste si:
Nicușor Dan a aprobat protestul fermierilor și transportatorilor în...
Nicușor Dan a aprobat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.