Senatul a adoptat tacit o initiativa legislativa prin care se consacra ziua de 25 noiembrie ca Ziua impotriva violentei domestice, potrivit anuntului facut de presedintele acestei Camere, Vasile Blaga (PDL).

Propunere legislativa pentru consacrarea zilei de 25 noiembrie ca Ziua impotriva violentei domestice in Romania il are ca initiator pe deputatul PSD Victor Socaciu.

Propunerea legislativa propune ca Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse si celelalte autoritati ale administratiei publice centrale si locale sa organizeze campanii de informare si sensibilizare a publicului si manifestari publice dedicate prevenirii si combaterii violentei domestice, informeaza MEDIAFAX.

Initiativa legislativa a primit raport negativ din partea Comisiei pentru munca, familie si protectie sociala, iar Guvernul nu sustine adoptarea acestuia.

Proiectul de act normativ va fi transmis Camerei Deputatilor, care este for decizional.

Citeste si Combaterea violentei domestice: Agresorul nu se poate intoarce acasa 6 luni


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.