Presedintele PC, Daniel Constantin, a anuntat ca partidul va depune o plangere penala impotriva presedintelui Camerei, Roberta Anastase, pentru un abuz "dovedit irevocabil de instanta", dupa ce Anastase ar fi transmis BEC ca PC nu e partid parlamentar, iar instanta a decis contrariul.

"Dincolo de abuzul doamnei Anastase vrem sa tragem un semnal de alarma ca actuala putere probabil ca si-a epuizat toate caile de a incerca sa castige alegerile din acest an. I-au mai ramas doar doua cai. Aceea de a merge pe zona de mita electorala si aceea de a merge pe o fraudare masiva a voturilor. Credem ca ceea ce s-a intamplat saptamana trecuta se incadreaza in ultima categorie cu toate ca sunt convins ca, prin vigilenta pe care o vom avea, sper ca justitia sa dovedeasca independenta in acest proces electoral. Nu vor avea castig de cauza", a declarat, intr-o conferinta de presa, Daniel Constantin.

PC o acuza pe Anastase de abuz in serviciu contra intereselor personale, abuz in serviciu contra intereselor publice si fals intelectual, informeaza MEDIAFAX.

Daniel Constantin a precizat ca saptamana trecuta, la alcatuirea Biroului Electoral Central pentru alegerile locale, Roberta Anastase a transmis BEC o adresa prin care certifica faptul ca UNPR este partid parlamentar, iar PC nu. Astfel, PC a depus o contestatie in instanta si a castigat irevocabil recunoasterea ca partid parlamentar, iar in acest caz are dreptul sa isi desemneze un reprezentant in BEC, fiind vorba despre avocatul Mihai Mustaciosu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.