Completul de cinci judecatori al instantei supreme a respins, luni, ca nefondat recursul lui Boldea fata de arestarea sa preventiva pentru 30 de zile.

Decizia completului de cinci judecatori al instantei supreme este definitiva, astfel ca deputatul Mihail Boldea va fi cercetat in continuare in arest preventiv, relateaza MEDIAFAX.

Deputatul Mihail Boldea le-a cerut judecatorilor sa nu-l trimita inapoi "in celula aia de patru metri patrati", alaturi de "un asasin, un proxenet si un traficant de droguri".

Mihail Boldea a spus, in depozitia finala, ca nu s-a sustras anchetei, ca putea sa nu se mai intoarca niciodata in Romania, dar ca, in semn de buna-credinta, dupa aflarea vestii ca este urmarit penal, a cautat imediat o cale sa revina in tara pentru a participa la ancheta procurorilor.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, la 22 martie, emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Mihail Boldea, pentru 30 de zile. Deputatul Mihail Boldea a fost adus in Romania in 27 martie, mandatul de arestare preventiva emis in 22 martie fiind confirmat atunci de instanta suprema.

Decizia instantei supreme de arestare preventiva a fost contestata de Boldea la completul de cinci judecatori al instantei supreme, care i-a respins recursul.

Citeste si:
Boldea: Am fost terfelit, sunt victima unei telejustitii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.