PSD considera ca presedintele Traian Basescu a dorit sa arate ca premierul Calin Popescu Tariceanu este incompetent, participand, sambata seara, la negocierile dintre Guvern si sindicatele din invatamant.

"Aseara (n.r. - sambata seara), domnul presedinte Traian Basescu a participat la negocierile dintre Guvern si sindicatele din invatamant. Dansul, prin aceasta atitudine, in mod clar a dorit sa arate ca premierul Calin Popescu Tariceanu este incompetent", a spus, ieri, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu. El a apreciat, totodata, ca seful statului a participat la negocieri la Palatul Victoria dorind sa dea un semnal in legatura cu modul in care evalueaza activitatea guvernului.

Senatorul PSD s-a intrebat totodata daca seful statului isi aduce aminte ca, in urma cu aproximativ un an, a transmis cadrelor didactice o scrisoare prin care le promitea acestora ca, in cazul in care Alianta ar veni la guvernare, alocarea din PIB pentru eductie ar fi de sase la suta, iar salariile profesorilor s-ar dubla. "Sigur ca a fost o promisiune electorala, cum tot electorala este si atitudinea de astazi a presedintelui, care, impreuna cu Guvernul, doreste sa convinga profesorii de faptul ca anul viitor nu vor fi cresteri salariale, sub pretextul unor asa-zise finantari de proiecte", a continuat el.
Cristian Diaconescu a mai fost de parere ca grevele si revendicarile sociale din ultima perioada dovedesc "falimentul actualei guvernari" si faptul ca Guvernul este incapabil de masuri economice coerente.

El a opinat, de asemenea, ca promisiunea de cinci la suta din PIB pentru educatie reprezinta o solutie fara reflex bugetar. "Sursele nu au fost identificate, iar simplul cuvant al unui reprezentant al Guvernului nu tine loc de fonduri", a adaugat purtatorul de cuvant al PSD.

Intrebat cat ar fi alocat PSD Educatiei, in cazul in care ar fi fost la guvernare, Diaconescu a raspuns ca se prefigura pentru 2006 sase la suta din PIB. El a precizat ca prognoza bugetara a social-democratilor se baza pe o impozitare progresiva.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.