Anchetatorii au ridicat, joi, o serie de documente de la Primaria Arad, condusa de secretarul executiv al PDL, Gheorghe Falca, si de la Consiliul Judetean Arad.

Documentele sunt necesare intr-un dosar afla in faza actelor premergatoare. Procurorii DNA au precizat ca in respectivul dosar nicio persoana nu are calitatea de invinuit.

Avocatul Gheorgita Mateut a declarat ca anchetatorii au ridicat de la Primaria Arad mai multe documente legate de contracte incheiate de Primaria Arad, el mentionand ca este vorba despre "o procedura obisnuita" si ca astfel de inscrisuri au mai fost ridicate si in trecut, conform MEDIAFAX.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a confirmat, joi, ca politistii au ridicat din sediul primariei mai multe contracte si documente referitoare la o singura firma, spunand ca documente similare au fost cerute si altor administratii din tara care au contracte cu societatea respectiva.

"Au cerut informatii si documente referitoare la procedurile de achizitie, contractele semnate si castigatorii acestor contracte. Le-am pus la dispozitie documentele. Solicitarea se refera la o singura firma si am inteles ca solicitari similare au fost si catre alte administratii publice locale din alte judete care au avut contracte cu aceasta firma", a spus Falca, fara a preciza despre ce firma este vorba.

Potrivit unor surser judiciare, contractele vizate ar fi incheiate cu firma Confort Construct din Timisoara detinuta de omul de afaceri Georgica Cornu. De asemenea, procurorii ar fi cerut si contracte incheiate de societatea de apa si canal din municipiu.

Gheorghe Falca este judecat pentru fapte de coruptie in legatura cu vanzarea unui teren al municipalitatii unui apropiat al familiei, la un pret considerat de catre procurorii DNA ca fiind sub pretul pietei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.