Deputatul UNPR Eugen Nicolicea a afirmat, in timpul dezbaterilor pe Constitutie, ca doreste coborarea pragului de vot la 16 ani de la 18 ani, cat este stipulat in prezent.

"In trecut, este adevarat, intelepciunea si experienta o capatai cu trecerea anilor pentru ca nu existau mijloace de informare suficienta si atunci cel mai intelept dintr-un sat era batranul satului, iar cei tineri, evident ca erau mai necopti la minte ca nu aveau experienta. De cand cu performantele de comunicare, cei mai tari sunt cei tineri, iar batranul satului a devenit ramolitul satului. De aceea, avand in vedere dezvoltarea noii generatiei, atat fizic cat si intelectual, consider ca aceasta coborare a varstei de vot de la 16 ani este asteptata cu interes de tineret", si-a sustinut uneperistul amendamentul.

El a mai anuntat ca vrea sa se coboare si pragul pentru dreptul de a fi ales, pentru a se ajunge la "o primenire a Parlamentului cu elemente tinere", scrie realitatea.net.

Totusi, propunerea lui Nicolicea nu a fost privita cu ochi buni de catre colegii din Comisiile intrunite pentru dezbaterea Constitutiei. Nicolae Turcu, presedintele Sectiei de Drept Privat de la Consiliul Legislativ, a declarat ca la varsta de 16 ani nu se poate vorbi despre “maturitatea politica si electorala”.

Tu esti de acord cu introducerea pragului de vot de la varsta de 16 ani?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.