Votul prin ridicarea de maini va fi eliminat in Camera Deputatilor, iar condica de prezenta va fi inlocuita cu un sistem electronic.

Propunerile au fost discutate la o intalnire a liderilor de grup referitoare la modificarea Regulamentului Camerei.

"Nu va mai fi nici vot la doua maini, nu va mai fi nici vot cu mana. Va fi numai vot electronic", a explicat Mircea Toader, liderul deputatilor PDL. El a remarcat ca, de cand au fost sanctionati deputatii care au votat la doua maini cu suspendarea pe o zi, aceasta situatie nu s-a mai repetat. "Ia, uitati-va de cand i-am sanctionat pe colegii nostri cu o zi (...), a mai votat cineva la doua maini?!", a spus deputatul PDL, potrivit RomaniaLibera.ro.

De asemenea, liderul deputatilor PDL a precizat ca in cazul propunerii deputatului UNPR Eugen Nicolicea, ca parlamentarii care absenteaza de la sedinte sa fie sanctionati cu pierderea functiilor, s-a decis pastrarea modului actual de sanctionare, respectiv taierea indemnizatiei de sedinte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.