Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, considera drept irealizabila propunerea PDL referitoare la organizarea referendumului pentru revizuirea Constitutiei simultan cu alegerile locale.
"Probabil ca domnul Boc a si spus cum va face acest lucru, ca eu nu vad cum se poate realiza. Deocamdata nici macar sa faci raportul nu ai cvorum in comisiile juridice. Daca facem abstractie de tot ce s-a facut pana acum si nu lucram in comisia speciala de modificare a Constitutiei, ci incercam sa scoatem ceva prin Comisia juridica, care, din punctul nostru de vedere, nu prea se sustine, oricum nu ai doua treimi, nici nu suntem capabili sa ne adunam pentru vot final, nu ca sa facem un raport de amendare a Constitutiei, un proiect care dupa acea sa fie votat in plenul celor doua Camere si sa fie trimis la referendum. Astazi (luni, 19 martie, n.r.) suntem in a doua parte a lunii martie si in 10 iunie sunt alegeri. Deci, absolut irealizabila o astfel de initiativa, dar eu nu stiu pe ce se bazeaza cel care spune acest lucru, daca nu se gandeste doar la o campanie electorala", a declarat liderul UDMR, potrivit HotNews.ro.

Hunor a mai afirmat ca acest subiect nu a fost discutat in coalitie, reiterand ca UDMR nu vede ca fiind fezabila aceasta initiativa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.