Un nou episod s-a consumat in telenovela "Razboiul palatelor". Presedintele ii da de inteles premierului ca nu e la fel de performant precum echipa guvernamentala pe care o conduce. Liberalii considera ca Basescu are prea mult timp liber si se gandesc chiar sa isi gaseasca alt candidat la Presedintie.

Dupa ce premierul Calin Popescu Tariceanu a decis sa intre in ringul pregatit minutios de presedintele Traian Basescu si s-a afisat in poza de familie cu Dinu Patriciu, joi a fost randul Cotrocenilor sa atace. Traian Basescu a aruncat o aluzie clara la faptul ca premierul Tariceanu ar fi mai putin performant decat echipa guvernamentala pe care o conduce. "Tot timpul am vorbit despre un Guvern al Romaniei performant, dar nu am clasificat niciodata prim-ministrii pe care i-a avut Romania din 1990 incoace", a spus Basescu.

Liberalii nu au pierdut prilejul sa transmita ieri presedintelui o riposta la fel de subtila. "Nici noi nu putem sa facem o clasificare a tuturor presedintilor pe care i-a avut Romania din 1990 incoace", spune liberalul Puiu Hasoti. El indica si faptul ca presedintele critica pentru ca are prea mult timp liber. "Functia de presedinte al Romaniei este mult mai comoda decat cea de prim-ministru, pentru ca, din acea postura, iti este foarte usor sa critici si mai greu sa realizezi efectiv ceva", mai spune Hasoti.

Varful de lance al atacului liberal a fost insa Ludovic Orban, care l-a acuzat pe seful statului ca are un stil care nu se potriveste functiei de presedinte si, in consecinta, PNL trebuie sa-si desemneze un alt candidat pentru Cotroceni. Orban e de parere ca Basescu e un initiator de conflicte si nu un mediator: "Nu se poate ca presedintele sa fie o permanenta sursa de instabilitate pentru Guvern in cea mai importanta perioada a Romaniei".

Pozitiile mai moderate, al caror reprezentant este si Teodor Melescanu, dau o alta interpretare atacului prezidential. "Aprecierea pentru Guvern inseamna implicit si o apreciere pentru primul-ministru. E greu sa ai cel mai bun Guvern fara ca premierul sa fie performant", afirma Melescanu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.