Premierul Mihai Razvan Ungureanu transmite comunitatii maghiare ca protectia drepturilor minoritatilor nationale, in vederea pastrarii si promovarii identitatii etnice si culturale, este un obiectiv principal pe care si l-a asumat si asigura ca va fi un partener in toate demersurile in acest sens.

Intr-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Nationale a Ungariei, seful Guvernului roman arata ca acceptarea si promovarea diversitații reprezinta normalitatea europeana, iar aceste idealuri raman valabile si in prezent in Romania, intarind identitatea europeana comuna a celor doua tari, transmite MEDIAFAX.

"Astazi, romanii si maghiarii isi doresc impreuna consolidarea statului national roman modern, reprezentantii comunitatii maghiare din Romania fiind respectati pentru contributia lor eficienta la guvernarea tarii si pentru eforturile de a intari si promova prestigiul Romaniei in lume. In proiectul pe care mi l-am asumat in fata tuturor cetatenilor romani acum o luna se regaseste la loc de seama si protectia drepturilor persoanelor apartinand minoritatilor nationale din Romania, in vederea pastrarii si promovarii identitatii etnice si culturale a fiecarui cetatean. Pot sa va asigur ca voi fi partenerul dumneavoastra in toate demersurile ce tin de exercitarea drepturilor și libertatilor fundamentale si de pastrarea valorilor comune, precum si de combaterea intolerantei", spune Ungureanu.

Mesajul cu ocazia Zilei Nationale a Ungariei este transmis si in contextul in care Guvernul a acceptat, marti, sa lanseze in dezbatere un proiect de hotarare solicitat de UDMR si criticat de opozitie privind infiintarea la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures a unor linii cu predare in limba maghiara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.