Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca nu refuza un eventual dialog cu premierul Ungureanu pe tema detensionarii situatiei din Parlament, daca premierul va adresa o invitatie in acest sens, el precizand ca deplange intarzierea cu care acesta ar avea loc.

"In momentul in care premierul Ungureanu va lansa o invitatie concreta, in spatiu si timp, pe o tema concreta, la dialog, am sa va spun ce cred: in principiu, da, consider ca e normal sa aiba un dialog", a spus Antonescu.

Antonescu a precizat ca este destul de "deprimant" faptul ca un premier nou, in legatura cu care s-au nascut sperante in mod "spectaculos" chiar in interiorul opozitiei, prin Victor Ponta, nu trateaza cu deosebita importanta faptul ca se confrunta cu o situatie deosebita in Parlament.

"E trist ca dupa trei saptamani, aproape o luna, premierul sa spuna - in vreme ce se confrunta de la momentul investirii sale cu un Parlament invalid, handicapat, caruia ii lipseste o jumatate, simbolic, aproape si aritmetic - sa spuna ca s-ar putea ca pe saptamana viitoare sa discutam si chestiunea asta", a spus Antonescu, citat de MEDIAFAX.

Liderul PNL a apreciat ca rezolvarea crizei parlamentare trebuia sa fie prima grija a premierului Ungureanu. "Mi se parea normal ca unui premier nou si preocupat de regulile democratiei si de rolul Parlamentului sa-i fie prima grija asta. Cand sunt investit fara audieri legale in comisii, cu o jumatate de sala goala, cand am din prima zi a mandatului o greva parlamentara a opozitie, ar fi trebuit ca dialogul pe acest subiect sa-i fie prima preocupare. Deplang intarzierea cu care acest lucru are loc, ceea ce nu inseamna ca refuz vreun dialog", a spus Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.