Copresedintele USL, Victor Ponta, cere Executivului sa se implice in scaderea pretului la carburanti prin reducerea taxelor.

De asemenea, acesta face apel la companiile petroliere sa manifeste la randul lor solidaritate fata de romani, informeaza realitatea.

"In ultimele zile preturile la carburanti in Romania au crescut, tendinta care se constata si la nivel international si care ar putea sa dureze. Cer Guvernului sa nu mai fie pasiv si sa se implice in gestionarea acestei probleme, avand in vedere ca peste 50% din preturile la pompa sunt taxe si accize. Avem resurse si avem si puterea de a decide ca presiunea pe cetatean sa fie mai mica. In plus, se impune o discutie in legatura cu scaderea tarifelor de transport pe conductele Conpet (societate de stat, aflata sub influenta Robertei Anastase - prin tatal sau) dar si o eficientizare din punctul de vedere al costurilor si al obligatiilor de constituire a rezervelor strategice, unde organizarea precara a Ministerului Economiei face sa creasca costurile platite pana la urma de consumatori", spune social-democratul, intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.