Presedintele CNMT, Tokes Laszlo, a spus la Congresul Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) de la Miercurea Ciuc, ca UDMR este "unealta principala a tuturor guvernelor romanesti fata de populatia maghiara".

"UDMR - ca si partid maghiar post-comunist - este parte organica a vietii politice din Romania. Pe noi nu atat de mult partidele romanesti de guvernare ne afecteaza, ci pozitia UDMR, caci unealta principala a tuturor guvernelor romanesti fata de populatia maghiara este totdeauna UDMR. De multe ori UDMR nu pe noi ne reprezinta catre putere, ci reprezinta glasul puterii catre comunitatea maghiara", a afirmat Tokes Laszlo, citat de MEDIAFAX.

Europarlamentarul a mai afirmat ca i-ar "face placere" sa se reintoarca PSD la putere, iar UDMR sa iasa, "pentru ca atunci nu ar mai putea fi folosita ca unealta a guvernului, a puterii post comuniste".

Singura temere a lui Tokes este ca unionalii vor "gasi solutia sa faca parte din putere si aceasta ar fi chiar fatal pentru comunitatea maghiara".

"Noi am pierdut, de fapt, din cei 22 ani de dupa Revolutie, cam 15 ani in zadar, privind viitorul comunitatii maghiare si a supravietuirii comunitatii maghiare", a mai spus Tokes.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.