Vicepresedintele PDL Monica Macovei acuza UDMR ca pune "piedici grosolane" aderarii Romaniei la spatiul Schengen.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei, scrie pe blogul personal ca propunerea parlamentarilor UDMR ca demnitarii sa nu mai poata fi cercetati pentru acte de coruptie, este un lucru grosolan, care trage Romania inapoi de la incercarea de a adera in spatiul Schengen.

Macovei este de parere ca mai avem foarte putin pana sa demonstram Europei ca anticoruptia in Romania functioneaza si ca suntem un stat de drept in care legea este aceasi pentru toata lumea si se aplica egal atat pentru omul de rand cat si pentru politicieni.

„Ca sa dobandim increderea Statelor Membre ale Uniunii pentru a intra demni in spatiul Schengen. DNA, DIICOT si ANI isi fac datoria, ancheteaza, verifica, trimit in judecata politicieni, iar judecatorii au inceput sa dea pedepse pe masura faptelor"
, scrie Macovei, potrivit realitatea.

Propunerea celor de la UDMR ne poate viza pe toti, cei care vrem sa traim intr-o tara „a noastra si nu a “lor”, in care, daca avem coruptie politica, sa avem si politicieni la inchisoare (desigur, prin judecati drepte, rapide si pe baza de probe)", mai spune europarlamentarul.

Citeste si Aderarea la Schengen: Bulgarii ne trag inapoi!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.