Premierul Ungureanu a cerut MAI sa initieze cat mai multe proiecte noi pentru atragerea fondurilor europene si a atentionat ca este necesar ca la nivel local sa fie constituite servicii voluntare de interventie in cazuri de urgenta, pentru recastigarea unui spirit civic "diminuat" de anii anteriori.

Prezent la sedinta de bilant a Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), premierul a amintit ca a preluat mandatul de prim-ministru in plin cod portocaliu de ninsoare, un "botez sever" si un examen pe care a putut sa il depaseasca obtinand "o nota buna" inclusiv datorita eforturilor IGSU, si a asigurat ca apreciaza faptul ca angajatii acestei institutii isi indeplinesc misiunea in pofida greutatilor financiare si a lipsei de dotari.

"Cunosc lipsa dotarilor tehnice si stiu ca de multe ori aceasta lipsta este suplinita de felul in care incercati sa va onorati misiunea. Fiti convinsi, asa cum sunt si eu, ca in primul moment cand vom putea oferi ceea ce aveti nevoie, o vom face", a spus Ungureanum, citat de MEDIAFAX.

El a cerut insa ministrului Administratiei si Internelor (MAI), Gabriel Berca, prezent la eveniment, sa se asigure ca vor fi initiate cat mai multe proiecte noi pentru atragerea fondurilor europene si sa fie imbunatite protocoalele de colaborare cu celelalte institutii implicate in activitati apropiate IGSU, aratand totodata ca este necesar ca si la nivel local sa fie constituite serviciile voluntare de interventie in cazuri de urgenta.

In discursul sustinut la IGSU, premierul a felicitat SMURD, aratand ca a remarcat aprecierea populatiei pentru activitatea acestei structuri, si a afirmat ca spera ca SMURD sa acopere cat mai curand intreaga tara, pentru integrarea completa a operatiunilor de urgenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.