Presedintele CNMT, Tokes Laszlo, considera ca, dupa recensamantul de anul trecut, este clar ca maghiarii, "daca nu se unesc, nu vor reusi sa dobandeasca drepturile de baza", respectiv "autonomia, care se cuvine sa fie acordata".
Presedintele CNMT, Tokes Laszlo, a declarat, marti, la Sfantu Gheorghe, ca se afla in Covasna intr-o misiune politica, un fel de pre-campanie in ajunul primului Congres al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), ca un fel de "patron" al partidului.

Tokes a explicat ca secuimea este o regiune de mare importanta pentru toata politica maghiara din Romania, un fel de baza a politicii maghiare
. Presedintele CNMT a afirmat ca el considera de o importanta majora a se intalni cu actorii "de calitate si principali" ai vietii politice din secuime, precum si cu localnici, pentru a le cunoaste direct optiunile si atmosfera din zona, potrivit MEDIAFAX.

"Mai ales inainte de Congres, ar trebui sa decidem just si sa fim constienti de situatia in care facem aceasta politica. (....) Totodata, ma gandesc si la posibilii parteneri ai nostri pe plan local si judetean, atat din sfera civica, cat si celelalte partide, UDMR si PCM. Este un categoricus imperativus pentru noi (organizatiile maghiare - n.r.) sa tragem caruta in aceeasi directie si, mai ales dupa recensamantul care a avut loc anul trecut, este clar pentru noi ca ungurii, daca nu se unesc, nu vor reusi sa dobandeasca drepturile de baza, care se cuvin unei comunitati minoritare, respectiv autonomia, care ni se cuvine sa fie acordata", a afirmat Tokes Laszlo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.