Liderii cei mai controversati ai PSD isi fac deja planurile cum sa preia partidul. Ei speculeaza momentele de confuzie prin care trece formatiunea politica condusa de Nastase pentru a se impune intr-o viitoare conducere a PSD, care va fi aleasa la Congresul social-democratilor de la sfarsitul acestei luni. Astfel, nici nu a inceput bine noul an, si baronul de Vrancea Marian Oprisan, deja si-a anuntat public intentiile de a ocupa o functie de conducere in viitorul PSD. El a declarat ieri, pentru Rompres, ca vizeaza ocuparea unei functii in conducerea nationala a PSD, la congresul din luna ianuarie, in care se va alege noua conducere a partidului.

"Consider ca a venit momentul ca liderii care au obtinut rezultate la alegeri sa fie si cei care conduc partidul", a precizat Oprisan. El a refuzat insa sa nominalizeze functia de care este interesat. "Eu sunt unul dintre cei mai importanti lideri ai PSD", s-a falit unul dintre cei mai controversati membri ai partidului, adaugand ca nu crede ca este momentul sa spuna ce functie ar vrea. Pe de alta parte, surse din cadrul fostului partid de guvernamant ne-au spus ieri ca doi dintre greii PSD, Dan Ioan Popescu, respectiv, Miron Mitrea, un apropiat al lui Oprisan si-au petrecut Revelionul in afara tarii, se pare ca in Italia. In contextul declaratiei lui Oprisan, aceleasi surse ne-au spus ca Mitrea si Dan Ioan Popescu nu s-au ocupat prea tare cu mancatul sarmalelor, principalele lor discutii vizand modul in care ar putea sa preia conducerea partidului. PSD trece in acest moment printr-o situatie de confuzie generala generata de pierderea autoritatii liderului Adrian Nastase, de aerele de lider absolut pe care le are fostul sef al statului, Ion Iliescu, dar si de conflictele dintre cei doi sus mentionati.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.