USL este de acord ca Romania sa semneze si sa ratifice Tratatul de guvernanta fiscala, urmand ca parlamentarii opozitiei sa participe la procedurile parlamentare in acest sens, a declarat, luni, presedintele PSD, Victor Ponta.

"Decizia USL, cum am anuntat din decembrie, la consultarile de la Cotroceni, nu s-a schimbat. Suntem de acord - e necesar ca Romania sa nu ramana in afara tarilor europene - sa semnam si ulterior sa ratifica tratatul", a spus Ponta.

El a precizat ca nu este necesar ca opozitia sa semneze un protocol cu actuala putere pe aceasta tema. "Ce nu e necesar – si nu va fi cazul - e sa semnam o hartie cu cei de la putere. Nu ne-au consultat cand au scris hartia, am vazut la televizor numele noastre puse pe un document pe care nu il cunoastem si in legatura cu care nu am fost consultati. Tratatul e intre Romania si celelalte tari UE, nu intre coalitia de la guvernare si opozitie", a spus Ponta, care a adaugat ca USL va participa la procedurile parlamentare de ratificare a Tratatului.

Coalitia a semnat protocolul pentru ratificarea tratatului de stabilitate fiscala

Liderul PSD a spus ca USL cere o dezbatere publica privind consecintele semnarii acestui Tratat si ca liderii opozitiei se asteapta ca Tratatul sa fie semnat de premierul in functie, Mihai Razvan Ungureanu, si nu de catre presedintele Traian Basescu, informeaza MEDIAFAX.

"Tratatul e interguvernamental. Ne asteptam, pentru ca nu are nevoie de mandat, ca premierul in functie, Mihai Razvan Ungureanu, sa mearga la Bruxelles sa semneze acest tratat. Daca iar ne trezim cu Traian Basescu in locul premierului, inseamna ca fata de Guvernul Boc nu s-a schimbat nimic decat numele premierului, iar modul de actiune - nu", a spus Ponta.

Citeste si Iliescu despre Tratatul fiscal: De ce aceasta graba?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.