Presedintele PSD, Victor Ponta, spune ca a luat act de intentia Guvernului de a prioritiza proiectele publice, el precizand ca aceasta intentie trebuie sustinuta de gesturi concrete, respectiv suspendarea imediata a Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI).

"In principiu, prioritizarea proiectelor publice este o masura sustinuta si de USL in programele sale. Problema este insa ca nu poti sa enunti credibil o asemenea intentie in timp ce derulezi in continuare un program prin care se risipesc banii publici inspre clientela politica. Este vorba despre PNDI-ul derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale, program criticat dur atat de reprezentantii FMI, cat si de cei ai Comisiei Europene", sustine Ponta, intr-o declaratie citat de MEDIAFAX.

Liderul PSD mentioneaza ca Guvernul nu a raspuns pana la acest moment acestor critici. "Singurul raspuns corect pe care ar trebui sa il dea Executivul este stoparea acestui program. In 2012, deficitul a fost crescut pentru a se face pe plac intereselor fostului ministru si al firmelor apropiate de partidele de la guvernare. Suspendarea imediata a PNDI si utilizarea celor 280 milioane euro prevazuti in bugetul actual in vederea unor programe de creare de locuri de munca ar fi sprijinita si de USL si ar fi o prima dovada palpabila a implementarii unor intentii laudabile dar lipsite de continut", mai sustine Victor Ponta.

Bugetul se va concentra pe sustinerea cresterii economice prin stabilitate fiscala, dar o colectare mai buna, cu aplicarea echidistanta a legislatiei fiscale, si pe baza eficientizarii si prioritizarii cheltuielilor publice, a declarat noul ministru al Finantelor, Bogdan Dragoi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.