Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a declarat ieri referitor la mult asteptata decizie a Curtii Constitutionale pe modificarile Regulamentelor ca este increzator in faptul ca sesizarea PSD va fi acceptata. Altfel, respectivele texte nu ar face decat "sa fragilizeze Parlamentul si sa relativizeze pozitia presedintelui de Camera sau Senat" si, in plus, "ar distruge ideea de stabilitate in ceea ce priveste aceste institutii importante", crede Nastase.

El a reluat argumentele mai vechi in acest sens: "Constitutia vorbeste in mod foarte clar despre un mandat de patru ani si despre posibila revocare a presedintilor de Camere si a membrilor Biroului Permanent ca o sanctiune pentru incalcari grave ale Constitutiei sau Regulamentului. Nu in cazul modificarii majoritatilor politice sau formulelor de aliante conjuncturale", a declarat Nastase. Referitor la posibilitatea de a mai candida la presedintia Camerei in cazul revocarii sale, el a spus ca ar fi "absolut penibil ca cel care a fost revocat in baza unei formule politice, a doua zi sa se prezinte din nou pentru a candida".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.