In ianuarie, cand si-au negociat intrarea la guvernare, conservatorii au primit cinci posturi de prefect. Insa dupa ce presedintele Traian Basescu a vorbit de "solutia imorala numita PUR", oamenii lui Voiculescu, pe atunci denumiti umanisti, s-au suparat si au zis ca nu mai vor cele cinci functii, asa ca ele au incaput pe mana liberalilor si democratilor.

Acum insa s-au razgandit si Dan Voiculescu a cerut aliatilor prefecturile negociate, propunere care a fost acceptata si in urma careia PNL va ramane cu trei prefecti mai putin, iar PD fara doua asemenea posturi.

Solicitarea conservatorilor a fost luata in discutie la sedinta de marti seara a Biroului Permanent Central al PNL. Liberalii au convenit sa negocieze cu liderii PC in legatura cu prefecturile pe care le vor ceda, insa surse din partid sustin ca PNL ar putea renunta la prefecturile din Calarasi si Braila. Cea de-a treia prefectura pe care o va ceda PNL catre PD urmeaza sa fie stabilita dupa o evaluare facuta de secretarul de stat pentru Administratie, liberalul Victor Paul Dobre.

La aceeasi sedinta a conducerii PNL, liderii partidului au fost informati ca 18 dintre cei 22 de prefecti liberali doresc sa-si pastreze postul si, implicit, sa renunte la politica, dupa 1 ianuarie 2006, potrivit noii legislatii in domeniu.

Prefectul liberal din Caras-Severin si-a informat colegii ca va renunta la prefectura pentru ca nu vrea sa renunte la profesia de medic chirurg. Ceilalti trei prefecti PNL, respectiv cei din Iflov, Arad si Timis, inca nu si-au stabilit inca optiunea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.