Senatorul Antonie Iorgovan vrea ca presedintele PSD Mircea Geoana sa fie tras la raspundere in forurile de conducere ale partidului, respectiv Comisia de Integritate Morala, pentru ca l-a prezentat presei ca fiind "prostul satului". Supararea senatorului pesedist se trage de la o conferinta de presa in care Geoana a spus ca Iorgovan nu mai este considerat o voce a PSD si chiar a cerut presei sa nu mai considere punctele de vedere ale parlamentarului ca venind din partea partidului.

Comportamentul liderului PSD l-a determinat pe Iorgovan sa-l asocieze cu presedintele Basescu. "Si Basescu si-a ingaduit, atunci cand a fost suparat de fosti tovarasi, sa-i concedieze pentru ca a ajuns presedintele Romaniei", a comentat Iorgovan, stabilind paralela intre cei doi lideri. "Geoana a facut afirmatii despre unii oameni care erau in partid, dar mie imi place sa cred ca regreta acum. Este vorba de conferinta de presa in care a cerut ziaristilor sa ma trateze ca fiind din afara partidului, adica un prost al satului. Este un lucru care m-a deranjat si care m-a determinat sa imi pun problema daca sa mai raman in tabara sau sa imi vad de treaba", a explicat, vadit iritat, Iorgovan.

Pentru directiile de abordare trasate presei de Geoana, Iorgovan vrea ca acest caz sa intre in atentia Comisiei de Integritate Morala, condusa de Cristian Diaconescu, in a carui verticalitate, de altfel, nu are incredere: "Nici Diaconescu nu este batut in cuie, nu este chintesenta a ceea ce inseamna rigoare si principialitate".

In replica la afirmatiile lui Iorgovan, Mircea Geoana a comentat ca va analiza acuzatiile acestuia, urmand a lua o decizie in acest sens.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.