Ponta crede ca, din punctul de vedere al USL, "Tokes reprezinta un mod de a face politica extremist, aproape fascist".

"Ceea ce am spus - si reiau acum - este ca imi doresc foarte mult ca UDMR sa intre in urmatorul Parlament. De ce imi doresc acest lucru? Pentru ca pentru o tara democratica o minoritate importanta, cum este cea maghiara, fara o reprezentare parlamentara, ar fi un lucru rau. Ar insemna, practic, ca toate tensiunile raman pe plan local, ceea ce nu-i bine", a spus Ponta.

"Partidul lui Tokes Laszlo" nu a fost si nu va fi niciodata un partener de dialog.

"Deci imi doresc ca UDMR sa intre in Parlament, si nu partidul domnului Tokes, pentru ca, din punctul nostru de vedere, al USL, domnul Tokes reprezinta un mod de a face politica extremist, aproape fascist, apropiat de modul de a face politica al unor partide, chiar si al domnului Orban sau al Jobbik-ului si altor partide de extrema dreapta din Ungaria, si pentru noi partidul domnului Tokes nu a fost si nu va fi niciodata un partener de dialog", a afirmat Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Totodata, Ponta a mentionat ca exista posibilitatea ca in urmatorul Parlament sa intre "partide extremiste, cum ar fi Partidul Poporului sau Partidul Romania Mare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.