Discursul liderului PSD, Victor Ponta, din plenul Parlamentului de joi a fost caracterizat de catre democrat-liberali drept echilibrat si o dovada de marturitate, insa colegul sau de Uniune, Crin Antonescu, a afirmat ca liberalii nu se potrivesc stilistic cu acesta.

In discursul sau, Victor Ponta a lasat sa se inteleaga ca opozitia ar putea colabora politic cu premierul Ungureanu.

Acesta i-ai sugerat ministrului Ungureanu ca il va sprijini daca va mari salariul minim pe economie la 800-850 lei. De asemenea, liderul PSD a declarat ca Guvernul va avea sprijinul Opozitiei in 15 proiecte, atentionandu-l pe Ungureanu sa aiba grija ce semneaza Guvernul, potrivit gandul.info.

La scurt timp, Victor Ponta a remis un comunicat de presa in care se mentioneaza ca “nu exista nicio intentie a PSD sau a USL de a sprijini” Guvernul Ungureanu. De asemenea, in document se arata ca solutia alegerilor anticipate este cea valabila pentru actuala situatie politica si ca mesajele sale din Parlament au fost clare si “lupta” va continua.

Se pare ca discursul din plenul Parlamentului l-a suparat pe colegul de Uniunea, Crin Antonescu, care a convocat de urgenta conducerea liberala. “Unele opinii ale lui Victor Ponta s-ar putea sa nu fie in concordanta cu opinia noastra. Nu am discutat acest aspect cu domnul Ponta. Ar fi foarte nepoliticos din partea noastra sa-i spunem noi ce sa faca sau ce sa zica. Avem o mica problema pe aceasta tema. Tocmai din aceasta cauza avem acum o sedința de clarificare”, a recunoscut, pentru EVZ, Mihai Voicu, purtator de cuvant al PNL, noua fisura aparuta in relația PSD-PNL.

Ulterior, Crin Antonescu a declarat, intr-o modalitate calma, ca liberalii nu se potrivesc “stilistic” cu “suflul nou” al discursului liderului PSD.

“Noi am hotarat ca nu participam la investirea acestui Guvern. Noi liberalii am decis sa nu participam deloc. Colegii din PSD si PC au fost de acord. Dl Victor Ponta a considerat, si e dreptul domniei sale, ca ar fi mai bine sa mergem noi, presedintii partidelor in Parlament. Opinia noastra, a PNL, a fost sa nu mergem. L-am rugat pe dl. Ponta sa vorbeasca in numele USL. Nu ne potrivim stilistic cu suflul nou al discursului lui Ponta, prin care ii ia de noi, ii ia de buni pe membrii Cabinetului Ungureanu, dar am vazut ca insusi domnul Ponta a facut unele precizari ulteriore si cred ca fondul pozitiei noastre politice ramane comun", a spus Antonescu, incercand sa limiteze efectul sincopei de comunicare la varful USL, potrivit evz.ro.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.